Acco Group

Zelfzorg ten tijden van thuiswerk 2.0

De tweede week van ons thuiswerken. Voor mezelf was de eerste week eentje van verkennen en structuur zoeken, en de tweede week eentje van… hoelang lang nog? De videocalls zijn leuk en efficiënt, maar het verlangen naar het fysieke contact begint bij mij toch al wel wat te groeien. En ik vrees dat dat nog een tijdje bij een verlangen zal blijven.

Hoogtijd dus voor onze zelfzorg tips naar the next level te tillen: zelfzorg ten tijden van thuiswerk 2.0!

Strek die benen

Zoals Thomas vorig week zei: ‘Ik voel mij dikker worden met de minuut! De enige beweging dat ik nog heb is van mijn bureau naar de keuken.’ Blijven bewegen, blijft heel belangrijk in deze periode. Je ziet 2 extreme nu, mensen die ineens intensief gaan fietsen of lopen, en mensen die amper hun zetel uitkomen. Extremen is nooit goed, zeker niet nu. Volgens experts is het belangrijk om onze immuniteit niet onder druk te zetten. Ideaal is een dagelijks wandelingetje van 20 à 30 minuten voor dat je begint te werken of nadien. Met het thuiswerk hebben we onze ritje huiswaarts niet meer om af te kicken van het werk. Dus in plaats daarvan trek die schoenen aan, zwier die deur open en ga eens op ontdekking in je eigen buurt.
#letswanderwherethewifiisweak

De kracht van muziek

Muziek heeft een sterk helende kracht. Gisteren zag ik een foto terug van enkelen jaren geleden dat ik met onze kids zot stond te dansen. Alle remmen los. Ik dacht bij mezelf, hoe lang is dat geleden! Dus vandaag heb ik die muziekbox opengezwierd en met de kids eens lekker zot gedaan. Heerlijk! Ze lachten zich een breuk en dat gaf zo een positieve boost. Misschien hoog tijd om die Acco Spotify lijst eens van onder het stof te halen.
Trouwens wisten jullie dat om in een diepe focus te komen, mantra muziek ideaal is. Mantra muziek heeft een ongewoon ritme dat ons lichaam in diepe focus brengt. Dus voor diegene die nog worstelen met focushouden in hun werk, zet die koptelefoon en laat je verrassen door de kracht muziek.
#musicasmedicineofthemind

Time to face our fears

Tijdens deze periode van quarantaine en verstillen komen er vaak veel emoties naar boven. Van de ene dag op de andere werden we 24/24 thuis geschreven. Vroeger konden we er even tussenuit knijpen of in ons werk vliegen. Onze emoties konden we wegdrukken door lekker verder te knallen. In deze periode is het tijd om er niet langer van weg te lopen. Frustraties, boosheid, verdriet, angst, ongerustheid, ongeduld… laat ze er ook zijn. Vecht er niet langer tegen. Babbel er eens met vriend of vriendin of Accodiaan over. En als je zegt het wordt mij teveel, ideaal zijn meditaties hiervoor. Er zijn keiveel apps die je op een toffe manier hier wegwijs in kunnen maken. Headspace en Pause zijn mijn persoonlijke favourietjes van het moment, maar het internet staat er vol van.
#emotionisenergyinmotion

Koester wat er wel is

Deze periode is ons heel veel afgepakt: onze sociale contacten, onze leuke bezigheden, de knuffels van onze collega’s… Door ons te focussen op al wat er niet, worden we blind voor wat er nog wel is. Kijk eens rond je heen en kijk eens wat er wel nog allemaal is en koester dit als nooit tevoren! Happiness will never come to those who don’t appreciate what the already have! Er is zoveel, zelfs in deze tijden!
#koesterwaterwelis

Live the moment

Heel de Corona crisis heeft ons hopelijk al geleerd dat we niet weten wat volgende week brengen zal. We weten niet wat morgen brengen zal, het enige dat we hebben is vandaag. En vandaag schijnt de zon, is iedere Accodiaan hopelijk gezond opgestaan en krijgen we weer een nieuwe kans om er een mooie dag van te maken. Live the moment. Dus pluk deze dag, pluk dit moment en maak er iets zo wijs van!
#collectyourmoments

 Geschreven door Kirsten Coeck – 24 maart 2020

coeck 2

Kirsten Coeck

Organisatiecoach – Teambewonderaar
Gepassioneerd door mensen en hun organisaties